Res je. Kmalu bo eno leto, odkar sem postal bloger, nekaj kasneje bo pa še eno leto, odkar sem pristal na svojem. V tem času sem spisal kar nekaj blogov, več kot dvesto petdeset, pri katerih sem izražal svoja mišljenja, videnja in modrovanja. Pa zgodbe. Seveda se malo drugače počutim, odkar sem se pred nekaj časa vrnil po mesečni pavzi, saj se čutim še močnejšega, obenem pa vem, da so določeni bralci, ki bojo vsak moj blog pričakali odprtih rok in ne bojo za nič na svetu napisali nekaj negativnega v komentar. Kot tudi jaz ostalim blogerjem ne. Ker smo nekako povezani, skonektani skupaj in vemo, da dobra beseda dobro mesto najde.

In prav vsak, ki postane bloger, se mora zavedati, da ga bo toliko ljudi bralo in pozdravljalo njegove besede, kot tudi da je splet poln lažnivcev in umskih retardirancev, dolgočasnežev ter klonov, ki bojo pod vsak njegov zapis spustili negativen komentar. Večinoma so to ljudje, ki se imajo za najboljše in jih vsak prav tak komentar zmoti, tako zelo, da ga zbrišejo. Gremo pa prebirat njihove bloge in vidimo, da kvasijo o nepotrjenih govoricah in politiki. Ja, zato se jaz politike izogibam na veliko, ker se nočem opredeljevat in nikakor niman namena, da bi to postal politični blog. To je drugačna stran, katere glavni namen je, da včasih preveč pametujem in da včasih vržem kost za glodanje, predvsem pa da se človek sprosti in nasmeje ob branju.

Kot recimo udeležence x faktorja zmotijo komentarji ljudi, ki dejansko niti pet ne znajo, tako tudi mene zmoti kak negativen komentar. Ampak, dragi bralci in drage bralke, povem vam, da sem dobil trdo kožo in me negativni komentarji niti ne ganejo. To se dogaja predvsem v odlomkih in povezavah na moj blog na rtvslo, kjer so redno eni in isti, ki pod vsak zapis napišejo nekaj v stilu, da nimam pojma in podobne zadeve. Dragi taki komentatorji, ki se skrivate za v prvi sekundi izmišljenimi imeni, nekaj časa bo trajalo, da ugotovite, da sem pošten in da komentarjev ne brišem, kar pomeni, da pljuvate sami sebi v skledo, saj se boste vi prej sramovali svojih komentarjev, kot jaz svojih blogov. Resnica boli, a ne mene.

Za vse ostalo je tu spam, ki ga brišem. Pa saj to že veste. Obenem, še vedno zbiram vaša mišljenja o meni in blogu, ki jih bom objavil v zavihku ”O avtorju”, ker pač sam o sebi ne morem pisat. Nekaj jih je že podalo mnenja, nekaj jih pa še bo, upam. Sprejemam na fb in email. Ali v komentarje spodaj.

In ker je ponedeljek pravi dan za nov začetek in za ščepec statistike in vse podobne pizdarije, je tu tudi tole. Plus tedna: jutra. Ki mi vsake toliko omogočajo, da jih prespim. Ni lepšega, kot da zvoni budilka ob šestih, ki jo lahko mirno ugasneš in ob ponovnem bujenju pet minut kasneje vzameš v roke in fukneš ob steno. Zdaj pa zvoni, kurba zmešana. In spiš naprej, vsaj do enajstih. Nato vstaneš, skuhaš kavo, sedeš na balkon in zviješ čik ter premišljuješ, kaj boš čez dan. To traja do večera, ko sedeš pred tv ali greš ven na pivo, dve, osem. Ja, dopust v kombinaciji z dežjem je res naporen. Ampak ne zame.

Minus tedna: sosedova psička, ki se zaradi starosti premika tako počasi, da sta jo nedavno prehitela dva polža. In ko te prehiti polž, ki s sabo nosi še stanovanje, takrat veš, da si res star. Sicer ni nič narobe s tem, da je žival stara, le smili se mi, ker se vseeno odpravi na potep po isti poti, kot pred leti. Takrat ji je to vzelo eno uro, danes ji vzame tri dni. Povrh pa je še vseeno prijazna, nagajiva in prefrigana.

Pa še to, ker verjetno slovenski medij ne bo objavil te novice: danes je umrl Eduard Khil, sovjetski zvezdnik, ki je postal youtube zvezdnik s tole pesmijo:

Počivaj v miru.

5 Thoughts on “Trda koža + R.I.P.

 1. Amsel on 4. junija 2012 at 14:37 said:

  Zanimiva razmišljanja. Žal je takšnih premalo in tudi trda koža ne pomaga vedno!

 2. vsekakor si eden pozitivcev naše blogosfere in verjamem, da takšen tudi ostaneš…..ker si rad vzamem čas za prebiranje modelov, ki me skozi zgodbo popelješ/popeljejo brez zatikanj in v polnem naletu pestrosti….
  s čestitkami za prvi rojstni dan bloga bom počakal še to “kmalu”, ker bo takrat baje fešta, po kateri nas bo tudi tisti polž s hiško prehiteval…. 😎
  po mojem pa negativnih komentarjev v bistvu sploh ni….no, vsaj jaz se iz vsakega domnevno takšnega nekaj naučim, predvsem česa ne rabim v lajfu….so samo določeni modeli, ki so preskočili vsa poglavja bontona in še same sebe…..jaz jih pustim vse dokler upoštevajo pravila obnašanja na mojem blogu, potem pa pač končajo v spamu, ampak ne morejo reči, da jim nisem dal možnosti…..
  dodajam ti še moje skromno mnenje za tvoj del “O avtorju” :
  Peter Filec – bloger, ki besede iz horizontale postavlja v vertikalo

  pa uživaj dopust…saj je zaslužen, kaj ?! .. 😎

 3. grewsometwosome on 5. junija 2012 at 10:25 said:

  O ja, tudi midva te bereva. Le komentirava bolj malo, ker imava preveč dela z našimi zvezdniki. Le tako naprej.

 4. Iskrene čestitke! 😉 Za blog in tvoje stavke 🙂

 5. Peter Filec on 5. junija 2012 at 15:59 said:

  Plani: Najprej moram na bencinsko po rizle, pol v petk mam zobarja, pol morm pa don Marko M povabit na pivo… 😀 in ja, tvoje mnenje gre tja, kamor je namenjeno 🙂
  Medea: grazie grazie 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation