”Samo preveril sem temperaturo morja”, se je spretno zmuznil Tomaž. Pogledal je proti Luciji in videl, da je že odvrgla modrček. Njeni mali joškici sta bili osvobojeni, nastavljeni luni, vdihujoči slan morski zrak. Ta pogled mu je v gatah povzročil nemir. Ni videla, da jo gleda. Obrnila se je s hrbtom proti morju in s hitrim gibom potegnila iz sebe hlačke ter jih vrgla na brisačo. Luna je obsijala njeno belo rit, kar je nakazovalo na to, da se res ni sončila brez kopalk. Čez gate se je podrgnil po vzhajajočem tiču.

Lucija je gola kot ob rojstvu zakorakala v morje in čakala, da se ji pridruži. Končno je zbral pogum, stopil iz vode, slekel gate ter se podal za njo. Plavanje brez cunj je bilo zanj res nekaj najlepšega, vendar je do sedaj to vedno počel sam. Nekako ni dobil ženske družbe, ki bi se bila pripravljena kar tako, na prvem zmenku, po parih urah pripravljena sleči do golega in se naga sprehajati pred njim.

Luciji je plavanje bilo všečno. Glede na to, da je bilo zanjo prvič. Hrepenela je po strastnem objemanju v morju, nežnih dotikih, po rokah, ki bi polzele po njenem telesu, jo prijemale za čvrsto rit in nadaljevanju na osamljeni plaži, do konca. A mogoče do vsega tega še pride. Ta trenutek se je prepustila plavanju, brcanju vode, ki jo je poganjalo naprej.

Po kaki uri namakanja in pogovarjanja sta stopila na plažo ter legla vsak na svojo brisačo. Na trebuh. Tomaž si je, ko je videl, da ga Lucija ne vidi, še enkrat ogledal njeno ritko. V mislih jo je že gnetel, kot bi mesil kruh. Kaj bi ji delal, si je govoril v mislih. Tako ležeča eden ob drugem, z malo prostora med njima, ravno toliko, da se nista dotikala, je Lucija prva spregovorila o seksu. Tomažu je bilo sicer nerodno, ampak je vseeno odgovarjal. Ko se je Lucija obrnila na hrbet, je lahko videl njeno golo telo še spredaj. Pogled ga je vodil od malih joškic, preko trebuha, do pobrite mufne med nogami. Rajcalo ga je, kar je videl, zato je sprejel odločitev, da ostane na trebuhu in rije v kamenčke pod brisačo.

”Daj, obrni se še ti, bova skupaj gledala zvezde”, je rekla Lucija. Shit, kaj pa zdaj, si je mislil. Videla bo, da mi stoji, si mislila, da jo hočem položiti in me imela za potrebneža. Potem ne bo nič in odšel bom domov polnih jajc. ”Daj no”, ga je priganjala. ”Ma, ne bi”, se je izvlekel Tomaž. ”Zakaj ne, imaš kakšno spremembo pod seboj?”. Pa ga je dobila. Ni se hotel obrniti. ”Zdi se mi fer, da če si ti mene videl, lahko tudi jaz tebe”, je nadaljevala. Tomaž je zbral vsa pogum. Obrnil se bom, pa naj bo kar hoče.

”Uu, madona”, je rekla, ko se je obrnil na hrbet. ”Si videl ta utrinek?”. Hvala bogu, si je mislil Tomaž. Mislil je, da bo že komentirala njegov stoječi ponos. ”Si si kaj zaželel?” je nadaljevala. ”Sem”, je kratko odvrnil. ”Kaj pa?”, mu ni dala miru. ”Ne smem povedat. Baje se potem ne izpolni”. ”Jaz sem si zaželela nekoga, ki me bo ljubil. Ne samo danes, ampak na dolgi rok. Nisem dolgo sama in nimam zaupanja v moške”, je rekla. Joj, ženska, si je mislil Tomaž. Kaj če bi brez odvečnega govoričenja odnesla svojo glavo na moje orodje in začela z jezičnim poliranjem glavice, potem pa bi nadaljevala kakor se nama bi zdelo.

Obrnila je glavo proti njemu, ga pogledala v oči ter zapeljala pogled po njegovem telesu. ”Dobro je”, je izustila. ”Lepo je videti”, je nadaljevala. ”Si me želiš?” Njegov pritisk je naraščal, kar se je poznalo tudi na korenjaku. Še vedno je silil v nebo, najraje bi se postavil nad njo in si ga zdrkal ter jo pošprical. Na, prasica, ker nisi hotela ti, sem moral sam, si je mislil. ”Si”, je kratko odvrnil. Rajcalo ga je, da se mu je ponujala in na živce mu je šlo, da se ni že spravila k delu. Ta trenutek ga ni bilo nič več sram. Želel si je le zariniti trdega kurca v njeno češpljo in jo natepavati do konca, dokler ne bi v tihih izdihljajih izbrizgal semena po njej. Potem bi šla v vodo, se oprala, obrisala in šla domov ter se nikoli več videla. Zakaj morajo ženske vedno vse tako komplicirati.

”Veš”, je začela Lucija. ”Ne iščem priložnostnega seksa, temveč moškega, ki me bo ljubil, spoštoval in me cenil. Ki me bo imel rad takšno, kot sem.” Uf, limonada, si je mislil. ”Priznam, zrajcana sem, ampak če se dava dol, se mi bo zdelo kot da sem kurba, ki si jo plačal s pico in sladoledom.”. ”Ampak bi se dala dol?”, je vprašal. ”Bi se, ampak seks je boljši, če so vmes še čustva. Zato bi te najprej rada bolje spoznala, nekaj čutila do tebe in se zakrat predala užitkom”. Fak. Tega ni načrtoval. In kaj zdaj? Če popizdim, ne bo prav. Potem ne bo možnosti za ponovno srečanje in možen fuk. Seveda pa ne smem biti nečloveški, je pustiti tu in oditi sam, s trdim domov. To mu je rojilo po glavi. Ona bi se rada zaljubila, kuzla zmešana.

Odpravila sta se s plaže, preko morja po stopničkah in stezici nazaj v borov gozdiček, mimo mogočnega križa po isti poti. Po stopničkah je skoraj padla. Še vedno jezen Tomaž ji je kavalirsko ponudil roko, za katero je sicer bil prepričan, da je ne bo sprejela. Ampak jo je, na njegovo začudenje. Mravljinci. Pretres, metuljčki v želodcu. Prvi dotik, ki niti ni bil v načrtu. Le kavalirsko je ponudil roko in ona je zagrabila priložnost. Vlažni dlani sta prepletli prste in se čvrsto oprijeli. Držala ga je, kot da je to zadnji dotik. Čutila je njegovo kožo. In tako vlažna, kot je bila po dlaneh, je bila tudi spodaj. Zakaj, zakaj se mu nisem prepustila, si je mislila. Pa tako potrebna sem. Zdaj me pelje domov in nikoli več ga ne bom videla, samo zato, ker se mu nisem predala.

Prišla sta do avta, kjer je Tomaž prižgal cigaret. Ni ga več brigalo, tudi če ji je rekel, da ne kadi. Itak si je to izmislil, samo da bi naredil vtis nanjo. Živčno je vlekel in obupano izpihoval modrikasto siv dim. Odvrgel je čik, pohodil in sedel v avto. Tokrat ji ni odprl vrat.

Pot je potekala tiho, brez besed. Tomaž je bil razočaran, Lucija pa je že imela predstavo o tem, kako se bosta ponovno dobila, kako se bosta zaljubila, kako bosta skupaj doživljala lepe trenutke. Na dogovorjenem mestu je ustavil, Lucija je stopila iz avta, prišla do njegovega okna, se sklonila in mu rekla: ”se še kaj vidiva?”. Tomaž je malenkost premišljeval, a ni našel odgovora. Ni imel jajc ji reči, da ne. ”Mogoče”, je izustil.

Se nadaljuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation