Leto in pol po zadnjem srečanju je bil Tomaž v resni zvezi, Lucija pa se je še preganjala z bivšim možem. Pizdarije glede stanovanja, čeprav naj bi bili vsi papirji urejeni tako, kot je treba. Preko fejsa sta si včasih izmenjala kakšno sporočilo, to je bilo pa tudi vse. Do tistega dne.

”Veš, da mi manjkaš?”, je napisala Tomažu. Kljub temu, da je sporočilo prebral isti dan, je odgovoril šele čez tri dni. Ni vedel, kaj bi napisal, obvezno pa ji mora sporočiti, da ima punco. Prav takrat ga je Lucija kliknila in začel se je klepet.

”Nič ne odgovoriš…”
”Pravkar sem hotel”. In zdaj me bo vprašala tisto, na kar iščem odgovor, si je rekel.
”Torej?” Hmm. Najboljše, da ji povem tako kot je.
”Imam punco, veš”, je direktno napisal. ”In?”, je odpisala. Vzel si je par sekund za premislek, saj ni točno vedel, kaj naj bi tale ‘in’ pomenil. Prehitela ga je z novim vprašanjem. ”Jo imaš rad?” Joj, kako butasto vprašanje. To ni ista Lucija, si je rekel ter hitel preverjat njene slike. Kaj za boga svetega naj ji odpišem. ”Seveda jo imam, v nasprotnem primeru ne bi bil z njo”, je hitro natipkal in poslal. In zdaj bo Lucija popizdila in me skenslala ter nikoli več se ne bova videla. Super.

Ampak ne. Lucija je nadaljevala. ”Bolj kot mene?” Shit. Nočem je prizadeti, nočem ji nič slabega napisati, le postaviti jo moram na realna tla. Kaj naj ji napišem? Par minut je trajalo, da si je izmislil odgovor. Kurc. Napišem po resnici, kar bo, pa bo. ”Nikoli te nisem imel rad”. Evo, pa je. Zdaj sem rešen. Definitivno mi ne bo več pisala.

In res. Šla je dol, zelene pikice ni bilo več. Tomažu se sanjalo ni, kaj se ji dogaja v glavi. Tisti čas, ki ga je hotela priklicati nazaj, je že zdavnaj minil. Čeprav je res, da je seks z Anjo večkrat primerjal s tistim z Lucijo in da ne bi znal podati ocene, kateri je boljši in kateri je slabši, je vseeno bila Anja tista, ki mu je trenutno pomenila največ in na ostale punce ni niti pomislil. Obenem je zveza postajala vedno bolj resnejša in morebiti bo prav Anja nekoč postala njegova življenjska sopotnica. Pa čeprav je včasih med drkanjem mislil na druge punce, ampak to ni varanje.

Naslednji dan ga je Lucija zopet kliknila. ”Vem”, se je glasil njen odgovor. In se nadaljeval: ”Vem, da si me imel le za seks. Ampak meni je ta seks veliko pomenil, ker je bil eden najboljših, kar sem ga doživela”. Preden je utegnil karkoli napisati, je prišlo novo sporočilce. ”Zdaj živim sama v Ljubljani in lahko bi prišel kdaj na obisk”. In Tomaž je zopet moral premišljevati, kaj naj napiše. ”Me vabiš na kavo?”, je kratko vprašal. ”Lahko tudi na kavo, ampak hotela sem ti pokazati stanovanje”, je odvrnila. To vabilo ga je precej mučilo, ampak vseeno ji je odpisal, da lahko pride. Pa nikar naj ne pričakuje kaj več, ker je zvest eni osebi. Zelene pikice ni bilo več.

Zvečer je potekal odprt pogovor z Anjo. Najprej ji je povedal, da mu pomeni največ na svetu in da je pripravljen tudi zaživeti skupaj z njo. Anja se je strinjala, še več, bila je vesela, saj je bila noro zaljubljena vanj in skupno življenje bi vodilo le še naprej – k družini, večji povezanosti in skupnemu postaranju. Povedal ji je tudi, da gre kmalu v Ljubljano. Nekaj delat. Ni ji povedal, da gre na obisk k osebi, s katero se je enkrat dal dol. In Anja tudi ni spraševala, kaj gre delat. Super, nikoli ne bo izvedela. Tomaž se je že skoraj veselil.

Naslednji dan je takoj zjutraj kliknil Lucijo in ji napisal, da pride. Odgovorila je s smajlijem. ”Torej, kaj bova počela?”, jo je vprašal. ”Glede na to, da sva oba še sramežljiva nudista, lahko gola kuhava kosilo”, je napisala Lucija. Tomažu sicer ni bilo to najbolj všeč, ker bo verjetno pripeljalo do nečesa, kar se ne sme zgoditi. Ampak slišati ni bilo slabo, ker Anja ni bila ljubiteljica nudizma, kakor si je Tomaž želel. ”Lahko pride še prijateljica”, je dopisala Lucija. Hmm. ”Ok, pridem v ponedeljek. Ampak ne pričakuj preveč”. Ni vedel, ali je naredil prav ali ne. ”Zmenjeno”, je odgovorila Lucija, vedoč, da ga bo naskočila in z njim doživela še en močan orgazem.

One Thought on “Trije zmenki – 5.del

  1. Obetaven ljubezenski roman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation