Po ne vem koliko letih sem bil v cerkvi. Verjetno prvič po zadnji poroki, pogrebu ali kakšni podobni ceremoniji. In ni mi bilo slabo. Sicer bom izpustil to, da sem grozno trpel v obleki, ovenčan s kravato, ampak šlo je za polurni dogodek, kjer sem pač moral biti zraven. In sem skoraj da navdušen, koliko ljudi še izvaja te krščanske navade, glede na to, koliko se o cerkvi zadnje čase govori. Ampak okej, naj imajo ljudje vsaj eno upanje, če že drugega ne.

Sobota. Odličen dan za pohajkovanje, vsaj za Petro, zame namreč ne. Šoping ni zame nobeno razvedrilo, temveč bolj nuja. In tako sem na hitro nakupil cunje in obutek, ki mi je deloval všečno, preprosto in dosegljivo glede financ. In se nato enostavno pogreznil v tisti rdeči kavč v rudniški Supernovi ter užival ob mimohodu že poletno opremljenih ljudi. Sicer je bil vroč dan, ampak za nekatere imam res filing, da potegnejo kratke hlače in ostale poletne stvari iz omare takoj, ko Velkavrh oznani dva lepa dneva. In ja, japonke rules, čeprav ne razumem žensk v balerinkah in podobnih zaprtih sandalih. To so običajno tiste najbolj pogumne, ki lajajo v luno in se imajo za nadpovprečno nadbožanstvo, kaj vse one počnejo, kako so oh in sploh, na koncu si pa ne upajo prstov na nogah pokazat. No, in potem smo imeli težave z avtom, ki smo ga po dobri uri spravili v pogon in odšli direkt domov, da nas ne bo prasica grda še kje pustila. In nas ni.

Nedelja. Čas za relaks je bil občutno skrajšan, ker sem moral na ceremonijo, o kateri sem pisal že v zgornjem odstavku. In ne bom več dolgovezil o njej. Potem pa še češnje, katerih se človek običajno preveč naje, potem spije še kozarec vode in posledično celo noč izloča mehko blato. In obenem prdi v posteljo, da si še plišasti predstavniki živalskih vrst tiščijo nos. Jebi ga, sem samo človek. In kdor ne prdi, naj prvi pokaže rit. Upam, da bo ženska. Zvečer je sledil xfaktor, katerega sem gledal bolj z enim očesom, ter se obenem spraševal, kaj bo o njem napisal Gartner, ki mu je bilo vodenje Polesa in Valiča očitno všeč, saj jih običajno prekurca do amena in še malo dlje. Tokrat jih ni. Se mi zdi pa zanimivo, kako znajo nekateri po raznih forumih pisati negativne in že čisto bolne stvari čez morebitne zmagovalce, kot tudi čez žirijo in voditelja. Dejansko jim je to verjetno nek hobi. Ampak, če se ti zdi nekdo slab, zakaj ne predlagaš nekoga drugega? ali še bolje, zakaj ne greš ti tja in opraviš tako, kot se tebi zdi prav? To ne leti več na Gartnerja, ampak na tiste, ki se imate za nekaj več in mislite, da ste sami najboljši v določenih stvareh.

In tako je vikend prišel do konca, zopet je ponedeljek, zopet služba in premalo časa za vse tisto, kar bi lahko naredil čez vikend, pa se mi ni dalo in bom posledično zopet delal do poznega in še enkrat posledično hodil neprespan v službo. Jebeš.

Plus tedna: amzs. V sodelovanju z zavarovalnico Triglav. Ker enostavno pokličeš, poveš kaj je narobe, model pride, pogleda, pove, gre s tabo kupit ustrezen del in ti ga zamenja. Brezplačno. Popolnoma. Valda, če nisi škrtuh, mu stisneš napitnino.

Minus tedna: Bolgari na avtocestah. V kombijih s prikolico, na katerih je običajno naložen avto (ali več) iz Italije, na katerem ni mogoče prešteti vdrtin in prask. Njihova značilnost je, da vozijo po svojem pasu tako, da vozijo čez oba. In ko mu potrobiš, te gleda kot da je s tabo nekaj narobe, ne z njim. Ja, in še ena značilnost je. Da napolnijo bencina do vrha in spizdijo brez plačila. In se običajno nihče ne zapodi za njimi, ker itak bojo naslednji teden poskušali isto. In bo naslednji teden možno poračunati še za nazaj.

Imejte se radi in ne pijte vode, ker v njej seksajo ribe. Kdo si pa želi ribjo spermo…

2 Thoughts on “Vikend

  1. Se je treba vedno spravit na balerinke? Če ni Medea, je pa Peter Filec. Obup.

    Moja logika nošenja balerink, poleg tega, da so mi všeč, je tudi ta, da pokrijejo en črn in en odpadel noht tistim ženskam, ki so poleg pretirane pogumnosti in lajanja v luno tudi malček štoraste. 🙂

  2. Hehe, maia, sem šele zdaj videla, da bemtiš 😀 Sej niso tako zelo grozne, jaz jih tudi nataknem kdaj 😉 Je pa res, da je prehodnih čevljev malo in človek niti nima pretirane izbire. Na drugih mi niti ne predstavljajo takega problema, kot ga predstavljajo na meni 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation