Če smo v prvi KxFaktor dali nekakšno pop popevčico, bomo danes predstavili malo drugačno zvrst. Ja, govorim o rapu.

To je sicer zvrst, ki se je pri nas začela šele kakih dvajset let nazaj, a postaja vse bolj in bolj priljubljena. Sam sicer nisem ravno ljubitelj te zvrsti, me pa ne moti, mi ne gre na živce, nasprotno – na momente rad slišim dobro besedilo z dobro podlago. Brezvezno se mi zdi, da nekateri začetniki, ki še niso polnoletni, rapajo o življenjskih težavah in furajo nekakšen gangsta rap. Yo yo, js sm z ulce, plavim spizdevam frulce, pa take fore. Mislim, halo?

Določeni so mi pri srcu, priznam. Predvsem tisti, ki imajo kaj povedat in tisti, ki ne lajajo in grozijo ljudem v vsaki tretji vrstici. Je pa, kot povsod, tudi tu treba vložiti nekaj truda. Se strinjamo verjetno vsi.

Ok, temu modelu lahko čestitamo. Sicer pravi, da je njegov vzornik Zlatko in pri tem ga kot avtor tega bloga zelo podpiram. Zlatko je dober, je faca, je realen in je pošten. Za razliko od drugih. Ampak to ni blog o njemu, tako da, prešaltajmo na glavno zvezdo. Sam sebe je umetniško poimenoval Webb in je na zelo dobri poti, da postane eden vodilnih raperjev pri nas. NOT.

Sicer je videospot na momente malo meglen, ampak je pa zato besedilo zelo lepo odpeto oziroma odrapano. Znano je, da pri tej zvrsti besede hitreje tečejo, in tudi Webb se tega drži. Le da njega resnično razumemo in povsem razumemo njegovo sporočilnost. NOT.

Še tole povem. Nekaj časa bomo izbirali najboljše neznane pevce in pevke, ki nas bojo prepričali s svojimi spoti, nastopi in drugačno interpretacijo različnih zvrsti. Zatorej ste vabljeni, da mi, ob odkritju kakega posebnega primerka link posredujete na email ali na facebook, jaz pa ga bom predstavil v KxFaktorju. No, vsake toliko boste skozi anketo izbrali najboljšega.

Dovolj govoričenja, predstavlja se Webb.

One Thought on “Webb

  1. In ta mulc ful misli, da je kao dober raper? Pol pa tk ni čudno, da mamo šove tipa Slovenija ima talent in podobne, kamor pride ogromno ljudi, ki MISLIJO, da znajo pet, plesat itd…, kjer se lahko potem delamo iz njih norca in se jim smejemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation