Na našem predragem spletu dobimo en kup koristnih informacij, kako zaslužiti z blogom. In ker nekateri pišejo cele študije, kako je treba in kaj se ne sme, se spodobi da tudi jaz napišem par predlogov.

Najprej je treba začeti. Samo se ne bo pisalo, treba je imeti material, ki ga je seveda potrebno čimbolj pogostokrat objavljati. Seveda je treba o tem razbobnati vsem, da je obisk večji, po potrebi poslati še kako prošnjo na tv ali kak drug medij, da pridejo pogledat tvojo stran. Potem je seveda treba dati na stran tudi reklame, saj tja se klika in to prinaša zaslužek.

Seveda je treba povedat, da je to najboljša služba. Sediš doma, pišeš in od tega živiš. Da postaneš zakrnel, debel in mozoljast, ker nimaš časa za zdrav obrok in gibanje, tu ni pomembno. No, če nadaljujem, je treba bralcem nuditi nekaj novega. Odlično se bo znašel nekdo, ki bo pisal v angleščini ter celotnemu svetu ponujal informacije iz Slovenije. Ker ljudi v Burmi, Tibetu, Španiji in na Manhatnu to zelo zanima. Seveda pa je treba pisati tudi v domačem jeziku, ki ga imajo vsi izseljenci tako radi in si ti njihov edini informator.

Omenil sem reklame. Nikar ne postavi samo ene, ker mogoče ne bo dovolj vidna. Vsaj dve. Če ne zaslužiš dovolj, jih postavi še več. Konec koncev bodo ljudje klikali na reklame, dokler ne bodo ugotovili, katero je reklama in katero je tvoja objava. Obenem ciljaj na stare ljudi. Ti so pozabljivi, naivni, lahko nasedejo in veliko jih bo šlo po večkrat na dan na tvojo stran, ker bo to zanje vedno nekaj novega. Pozabljivost, pač.

Varianta tri. Nihče te ne pozna in lahko brez slabe vesti zaigraš reveža, ki se bo vsem smilil. pa ni hudič, da bo kdo nasedel in ti kaj nakazal. In ob tem si boš lahko mislil, saj so si sami krivi, kaj so pa nasedli. Verjemi, da bi tako lahko zelo dolgo živel, brez se pretegnit.

Ali pa ciljaj višje. Kontaktiraj večje število malih firm in jim kar napiši, da ti bi delal reklamo za njih, recimo dve objavi na mesec za dvesto evrov. Ali pa, ker se gre pri nas večinoma za način jaz tebi, ti meni, lahko delaš reklamo za pekarno in se zmeniš za štiri štruce kruha tedensko. Zbogatel res ne boš, kruha ti pa ne bo treba kupovat, torej boš privarčeval. Ne pozabi, majhna podjetja so pripravljena sodelovati z mladimi, neuveljavljenimi pisci in možnosti, da dobiš kaj vrnjeno, so velike.

Kaj pišeš, sploh ni važno. Priporočljivo pa je, da pišeš o politiki, ker to je glavna tema povsod, vedno se nekaj dogaja, kar pomeni da gradiva ne zmanjka in kmalu postaneš legenda in debil v eni osebi. Seveda je pa treba omenjati stvari, ki se v brskalnikih največ iščejo, torej seks, joške, rit, pizda, Jan Plestenjak, Damjan Murko in še kakšno simpatično pevko dodaš. Obisk deset tisoč na mesec je zagotovljen.

Predvsem pa je najbolj važno, da ne posnemaš drugih. Kot sem recimo jaz posnemal zdaj nekatere, ki mislijo, da jim bo vse prineseno na pladnju. Prosim, da vsi ki boste to prebrali, vzamete z veliko žlico humorja, saj je vse skupaj le parodija na resnično dosadne bloge, ki nas učijo o tem. Mar ni nekaj boljše delat za lastno veselje, kot pa za zaslužek? Verjemi, ljudje to opazijo in te zaradi tega bolj cenijo.

Pa še enkrat, brez zamere in vedite, da ne mislim resno.

2 Thoughts on “Zaslužiti z blogom

  1. Pingback: Polna hiša · Qui scribit, bis legit.

  2. Bom kratek. Kakšne reklame? Na Siolovi in Večerovi blogosferi? jasno d ato ne gre. Rabiš svojo domeno, stran ali pa izbereš novinarsko pot, in kasiraš od medijev. Bloganje pa je dober trening za medijske objave.

    Če pa je papirni agregat, kot Blogorola 2008 in nominacije bobu blog in kopije blogerskih objav v medijih potem izvolio! pa tudi plačevanje kot hišnemu blogerju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation