Opozorilo: naslednji zapis izraža samo stališče avtorja, kar ne pomeni, da preziram določeno skupino ljudi ali da si nismo enaki med spoloma.

Nešteto znanih ljudi, predvsem moških, je povedalo marsikatero pikro čez ženske. Nekatere od njih so dobre, realne, spet druge pa že na meji žaljivega. Ne glede na to, kakšen je izrek, se ga pa moški hitro naučimo in pripovedujemo ob šankovskih debatah.

Da so ženske vsega krive, je splošno znano. Že od začetka. Tisti, ki verjamete v raj, lahko opozorim na to, da je tam goljufiva kaša prepričala žensko, naj že za boga svetega vzame jabolko iz drevesa, katerega se ne sme dotikati. Dejstvo je, da moški tega ne bi naredil. In dejstvo dva, Adam in Eva sta bila definitivno Hrvata. Če bi bila Kitajca, bi pojedla kačo.

No, in ker je takrat ženska pojedla prepovedano jabolko, morajo danes vse ženske plačevati v obliki nekajdnevnega krvavenja enkrat mesečno. Običajno so to prav tisti dnevi, ko smo moški najbolj potrebni. In ker smo zvesti, ne gremo drugam, ampak ostajamo pri njih in jih bodrimo. Nekateri so že tako zdresirani, da zaradi sitnosti žensk v tistem času, ne vprašajo niti po oralnem. Ker vseeno ne bi bilo nič.

Druga stvar, ki jo ženskam očitamo, je vožnja. Po mnenju vase in samo vase zagledanih moških predstavnikov človeške vrste, so ženske najslabše voznice, takoj za bobri. Od kje bobri zdaj, ne vem, ampak tako pravijo. Dejstvo pa je, da so ženske v večini primerov boljše voznice, vsaj kar se tiče omejitev v naseljih. O parkiriščih ne bomo pisali.

In tretja stvar so njihovi izpadi ljubosumja. Vsako stvar je treba pojasniti ter če smo nekje bili, našteti vse ljudi, ki so bili z nami. Po možnosti z imenom in priimkom. Včasih postavijo vprašanje ”zakaj”, čeprav je že na daleč znano, da tudi mi ne vemo. Dejstvo je, da nas imajo rade, jim nekaj pomenimo in jih zato povsem materinsko skrbi za nas. In o vprašanju, zato, da nam lahko potem očitajo, da ne vemo.

Bi spregovorili še kakšno o migreni? Pa dajmo. No, pride moški domov, komaj čaka tuš in večerjico, potem pa nalije še njej kozarec vina ter se malo privije v njen objem. In ona hladno doda, da jo boli glava. Halo, najmanj trideset tablet obstaja proti glavobolu, njo pa vseeno boli glava. In kaj mora storiti moški? Enostavno, razumeti jo mora. Ker če ne, bi bil ogenj v strehi. In če bi moškega bolela glava, bi bil primoran še nekaj dni poslušati sume o tem, kako je ne mara več, da ima drugo in da mu ni všeč in zato noče seksat.

In bi se dalo še pisat in razmišljat. Ampak ne bom, ker mislim da sem jasno opisal in da vsi veste, o čemu govorim. Jebeš, tako pač je in pravijo, da se nasprotja privlačimo. Kar ne pomeni, da smo moški v drugih stvareh boljši ali da sedaj poveličujem moško vrsto. Resnica je le v tem, da moški brez vas ne moremo, kot tudi ne ve brez nas. In naj bo ženska kakršna koli, sitna, tečna, ukazovalna ali lenobna, vedno se bo dobil predstavnik moškega spola, ki jo bo spoštoval in ji nudil vse po svojih močeh.

Vsem ženskam sporočam, ostanite takšne kot ste, ker take vas imamo najraje. Za vse ostalo pa je tu email (info@peterfilec.com), imam pa tudi Facebook. Funny.

10 Thoughts on “Ženske

 1. S tistim delom o ljubosumju se pa ne strinjam 🙂

 2. Ah ja. Jaz sem že vse živo preživela. Mislim, da mora iti človek skozi vse sorte izkušenj! :))))))))))))))

 3. Sej nisem ciljala na to, da ne spadam zraven, hotela sem samo povedat, da se ne strinjam 😛

 4. 🙂 meni zelo ljuba debata o ženskah, o katerih imam marsikaj povedati….tako, povedal sem… 😎

  • Peter Filec on 5. junija 2012 at 15:47 said:

   Prav imaš: beseda marsikaj je alfa, omega in vse vmes, kar se debat o ženskah tiše… neverjetno, kako osem črk opiše dolga in dolgočasna besedičenja 😀

 5. Zuzzu on 8. junija 2012 at 11:45 said:

  Morda se osebno ne strinjam s tistim o ljubosumju, za veliko stevilo zensk pa to velja…. pa tudi moskih, da se razumemo.

  Kar se pa glavobolov in migrene tice… kolikor vem, je najboljse zdravilo za glavobol prav seks in jaz mu dam prednost pred aspirinom (ali drugimi tabletami)… seks ima veliko boljse stranske ucinke! 😀

 6. Je že tako, in tako mora bit 🙂 pa če so tečne ali pa ne 🙂 sej veš kako pravjo: Ženske! Ne moreš žvet z njimi, ubit jih pa tud ne moreš 🙂

  in ja, orgazem je najboljše zdravilo zoper glavobola, ampak ženska točno ve ali jo je njen dragi sposoben ozdraviti ali ne, tako da če zavrne terapijo, se je malo za vprašat.

  in še besed o parkiranju, glede na to, da se nisi spuščal v to. me moja tastara ravno danes pokliče in pravi “sej veš, da mi bočno parkiranje ne gre ravno od rok?” “Ja, vem.” “No, pokliči kleparja in se naroči.” Pa sem samo malo zavzdihnil “Ah, saj zato pa imamo kasko.”

 7. Katarina on 26. februarja 2013 at 17:13 said:

  Presenečena bi bila, če bi kdo pisal o ženskah brez toliko že prežvečenih klišejskih opazk, ki skoraj segajo še iz časov Adama in Eve. Ja, ženske mamo mesečnico in ja, “slabše” voznice smo, ljubosumne smo itd. a je to že tolikokrat izpostavljeno, da je že malo utrujajoče. Mogoče bi lahko kaj novega uporabil in ne recikliral te arhaične opazke. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation