No, med počitkom, ki to ni ravno bil, sem tudi eno leno nedeljo odšel do morja.

To glede počitka, je tako: tudi fizično delo sprošča in resnično sem bil sproščen, ko sem zvečer legel na kavč ali kam drugam. Obenem sem iskal nove ideje za blog, s katerim vas razveseljujem. Šala. No, pojdimo nazaj k glavni temi. Torej, šel sem na morje, začelo se je pa takole.

Po kosilu, ko s Petro enostavni nisva vedela, kaj bi, je podala pameten predlog, da bi šla do obale. Hmm, a je res treba, sem si najprej mislil, a kaj kmalu ugotovil, da mi bo to še v največje veselje. In sva šla. Kot veliko drugih slovenceljnev, kar je bilo razvidno iz tablic.

Prideva v Strunjan in v barčku na plaži naročiva pijačo. Pivo, itak. Sonce naju je prijetno grelo, ljudje so s psi hodili mimo, si izbirali sladoled, a veter je nagajal. Ni bilo ravno za sedet v kratkih rokavih. A pivo je vseeno sedlo. Nato sva odšla desno, ob morju ter sedla na skale. Pogled proti Piranu in proti meni najljubšemu delu naše obale, je bil resnično, kot bi gledal nebesa. Čeprav se ne da nebes gledati, ampak si lahko želiš, da bi nebesa izgledala tako. No, to je tisti del, ki naj bi bil divja plaža, saj so tam velikokrat nagci. Kamor štejem tudi sebe. In da ne bom preveč dolgočasen tudi v tem zapisu, bom dodal še sliko.

To je to. Potem se odpraviva proti avtu in zagledam Peugeota. Ne vem, ali bi se zgražal ali smejal. Mimoidoči so počeli oboje. Ok, se vam ne sanja, za kaj se gre, naj razjasnim. Bil je Peugeot 206, kar sicer meni sploh ni grd avto, nasprotno, čisto simpatičen je. Ampak takoj spremenim mnenje, ne glede na znamko in model, če je take barve:

In ker nam ni točno jasno, je lastnik oziroma lastnica, kar je večja verjetnost, svojo obsedenost poudarila še na registrski tablici. Da bomo vsi vedeli.

Potem sva sedla v avto, zavila proti domu in upala, da ne bova še kakšne podobne spake kje srečala. Potem bi verjetno moral že bruhat. Vmes sva se ustavila na zares dobri pici v Ajdovščini. Resnično se ne spomnim imena, vem pa, da sem pil odlično domače pivo. In pica je bila res odlična.

Nato sva se odpravila domov, pod tuš in na kavč ter spat. Ampak na Peugeota ne bom pozabil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation