Se ti kdaj zgodi, da tako zelo pričakuješ nek dogodek, čas do tistega dneva pa teče tako zelo počasi? Meni se. Večkrat letno. Običajno je to, ko je na vidiku dopust, sploh tisti pravi, ko greš na morje. Ne glede na to, ali je to Savudrija, ali so Tenerifi ali pač le Izola. No, približno dvanajstkrat letno tudi nestrpno pričakujem petnajstega v mesecu, ko mi moj ubogi delodajalec nakaže dnino. Ampak ta dogodek, o katerem imam namen pisati, sem pa pričakoval več kot pol leta.

Za dokaz o tem pričakovanju lahko njegova eminenca Don Marko potrdi, da sem ga že decembra spraševal, kdaj bo in naj me nikar ne pozabi opozoriti, ko bo datum znan. In, kaj se je zgodilo? Model je, vam povem iz prve roke (ker recimo, iz tretje ne bi upal, če pa imam samo dve)… na, zdej sm pozabu. Aja, tole. Model je mož beseda. Opozoril me je tisto sekundo po tistem, ko je zvedel datum, za kar se mu iskreno zahvaljujem in … no, ostalo takrat, ko bo to za nami.

Za kaj se gre. Tisti, ki ga berete, verjetno že veste, tisti, ki ga ne, boste izvedeli zdaj. Gre se za rekreativno zajebantsko dobrodelno kolesarsko dirko, kjer je zmagovalec vsak, ki prispe na cilj, ne glede na to, če prispe tja kak dan, dva pozneje. Oziroma, da se izrazimo lepše, gre se za tokrat že četrti kolesarski Dr. Magnum maraton, na katerem je glavni namen prekolesariti pot iz Ljubljane v Izolo, drugi namen je se ob tem družiti in lepo zabavati, tretji namen pa je ta, da naredimo nekaj zase. Ker posedanje po kafičih ni ravno zanimiv hobi.

Zakaj pišem o tem? Zato, ker je dobrodošel vsak, ki se želi pridružiti, pa tudi če le za kilometer. Ker bomo sprejeli vsakega, ne glede na višino, širino, barvo las in kože, versko in spolno usmerjenost in politično pripadnost. Pogoj je, da imaš pod seboj kolo, ker mislim, da tekel boš ob nas malo težje. Veseli bomo tudi vsakega, ki nam bo mahal ob cesti, nas hotel ujeti v spominsko kartico svojega telefona v kategoriji fotografije, nam ob cesti ponujal kozarce z vodo ali nam celo kazal sredinca. Prijazno bomo mahali nazaj, če ne bomo tisti trenutek v ovinku, ker tam je treba držati krmilo, sploh če si nagnjen. Toliko.

Še ključne stvari. Kdaj? Dvaindvajsetega tega meseca. Še enkrat, kdaj? Ob šesti zjutraj. Kje? Vič. Zakaj? Zato.

Da pa bo vse skupaj še bolj jasno, bom prilepil kar vabilo idejnega vodje, organizatorja in očeta (več ne morem napisat, ker ga ne poznam osebno, zaenkrat) tega kolesarskega maratona, Dr. Magnuma.

Rekreacijski kolesarski maraton je prijateljsko druženje vseh, ki vemo kako pomembno je, da zmoremo v svojem življenju storiti nekaj več zase. Upam, da bomo s tem našim početjem opozorili mnoge posameznike kako pomembna je skrb za naše zdravje in dobro počutje.
Tako se bomo tudi letos podali na pot v soboto 22. junija na že ustaljeni 124 kilometrov dolgi trasi Ljubljana – Izola.
START bo v – SOBOTO, 22.6.2012 OB 6.00
Parkirišče poslovne stavbe Viški center Inženiring d.d. Tržaška 132 (Ljubljana – Vič)

Torej, mojih šest zvestih bralcev in seveda dve bralki, se vidimo tam?

5 Thoughts on “Gremo!

  1. ja Pero, potrjujem, da si me že decembra spraševal…. 😉 …in ja, se vidimo tam….pa lepo prosim vnaprej, da ne bi po mojem jeziku vozil….. 😎

    • Ah, saj veš, da ne izbiram terena, tako da če bo treba it čez kak jezik… priznam, če se bo šlo za prvo mesto, potem grem tudi čez tvojega 😀

  2. drmagnum on 1. junija 2013 at 23:24 said:

    Tudi jaz sem danes začel z odštevanjem. Občutek imam, da bo dan našega odhoda podoben današnjemu, ko sem vrtil pedale in bežal pred črnimi oblaki nad mano. Med vožnjo sem pomisli, da bo podobno vreme bolje na dan našega druženja kot peklenska vročina.
    Hvala že v naprej, da mi boste pomagali, da se tokrat že četrtič pripeljem v dobri družbi na cilj in sem vesel vsakega od vas, ki se nam boste pridružili na startu ali ob poti do cilja.

  3. Ooo ne, moje web izginotje je botrovalo dezinformiranosti, drugače bi se res potrudila biti zraven. :/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation