Še dobro, da je pomlad, da ni vetra, snega in žledu po cestah. Vse je normalno za ta letni čas, vse cveti, narava se prebuja, listje zeleni, rožice bodo vsak čas odprle cvetove in ljudi razganja. NOT!!

Da je vreme že samo po sebi neprijetno, vemo že veliko let, sploh če se zima podaljša v pomlad. Se sprašujem, če bo sploh pomlad letos, ali bomo kar iz zime prešli v poletje. In če sploh bo poletje letos. MZ Hektor je nekoč pel, da poletja ne bo, ampak on je sedaj glavni pri sazasu in mu itak ne verjamem. Nikoli mi ni bil všeč, prepričan sem, da mi tudi nikoli ne bo… v tem trenutku me bolj zanima, če se bo poletje vsaj malo odkupilo. Prisežem, nič ne bi imel proti, če bi se podaljšalo tja v november. Res ne. Ampak bojim se, da prihaja ledena doba. Tista, katera pride vsakih deset tisoč let in bojim se, da je ravno letos tisto leto. In da prihaja čas, ko se štirih letnih časov ne bo dalo razdeliti čez celo leto. Takrat jih bomo videli samo še na pici.

Svinjsko je bilo že v nedeljo, ko sem Petro peljal na popoldan presenečenja. Zaradi takšnih in drugačnih zadev sem se pač odločil, da je to treba storiti. Ni vedela ničesar. V soboto zvečer sem ji omenil da greva in začela so se vprašanja. Kam? Kdaj? Ok, da bi se izognil nadaljnim vprašanjem, sem odgovoril, da na štajersko. Še naprej je rinila z vprašanji, če je tam slučajno že kdaj bila. In tako naprej…

No, prišlo je popoldne in od partnerice predragi (to naj bi bil jaz) je namesto proti štajerski zavil proti krasu. Pardon, Krasu. Iz samega rišpekta ga pišem z veliko. Kraji, kjer velikokrat kolesarim, se vozim povsem privatno ali tudi službeno. No, ni važno. Že prej sem ji govoril ”ti stiska dupe, ker ne veš kam greva, a” in se blazno zlobno smejal. Bil sem pravi zlobec. Tisti, kakršen je Ciril, ki v bistvu ni zloben, a nosi zlobo v priimku. Vateva, prišla sva na dvorišče Šuščevih. Najboljša osmica daleč naokoli, vključno z Istro in italijanskim Krasom. Neverjetno velika osmica, ogromni prostori in anblivbl dober teran. Resno. In pršut, repa, zelje, klobase ter na koncu štruklji… človek kar ne bi šel od tam. Na željo ti na koncu postrežejo še z domačo žganico, katere bi lahko spil kak liter. In, da si tam v pravem trenutku, ko lastnik raztegne še harmoniko, potem si zmagal.

In potem sva se spravila v jebo. Tisto na cesti. Kjer bentiš, da ljudje vozijo 40 na uro, potem pa ugotoviš, da drugače ne gre. In ti ne ostane drugega kot previdno in počasi proti domu. Kjer potem, na nedeljo zvečer gledaš Slovenija ima talent, kjer 74 letni dedek razkazuje svoje mišičasto telo. Rišpekt.

Verjetno ste v vseh večjih medijih prebrali, da grem na dopust. Seveda, o tem so pisali vsi, od 24ur do Žurnala, na RTVSlo je bil celo prispevek o meni, v oddaji naš pes. Zajebavam se. Veste samo tisti, ki me berete in tisti, ki mi sledite na tviterju in še kje drugje. Spraševali boste po razlogih. Predvsem je eden izmed razlogov tale, da sem se izpisal. Nimam več idej, ne vem o čem bi sral v blogu. Čez glavo imam twiterja, fejsbuka in ljudi, ki mi pišejo. Kar ne pomeni, da mi ne smete, nasprotno, veselim se vsakega maila, sporočila in komentarja. Ampak en mesec bom preživel čisto out. Začenši z mojim rojstnim dnem, prvim aprilom. Do meseca maja.

In surprize? Čisto vsak dan v aprilu boste ob šestih zjutraj deležni najboljše rock budnice. Pa če vam je prav ali ne. Brez linkov na straneh, kjer tudi drugače objavljam, samo na blogu in na fb, ker se pač avtomatsko objavi. To bo to. Preko bloga se javim zopet v maju, preko drugih družbenih omrežij mogoče kaj prej, če se mi bo zdelo. Predvsem je odvisno od komentarjev.

Zdaj pa, hvala vsem, ki komentirate, lajkate, delite, priporočate, hvala vsem, ki boste to počeli v aprilu in hvala vsem, da sploh ste. Do maja pa se lepo imejte in uživajte v najboljši rock budnici. Vsak dan. Ob 6 zjutraj.

4 Thoughts on “Ice Age

  1. Jaz mislim, da je do aprila še 5 dnevov, tako da ena širokobesedna objava pa menda lahko še pade vmes 😉
    Kakorkoli, vsi rabimo dopust kdaj pa kdaj, privošči si ga kot se spodobi!

  2. No, čist možno je, da bom še kaj napisal do takrat. Nisem tako priden kot ti 🙂 Aja, sej tud ti objavljaš na 14 dni 😀

  3. Goran on 26. marca 2013 at 13:42 said:

    Uživaj na dopustu!!! 😀

  4. Pero, hvala za budnico ob 6h zjutraj, ampak jaz jo bom prestavil na 10…pa uživaj na odklopu… 😎

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation