Lepo, še vedno toplo vreme, sončno in nič kaj depresivno. Dela čez glavo in potem? Potem se zgodi spodaj opisano.

Bilo je normalno. No, malo bolj veselo, kot je pač v normalnem tednu. Že tako je bilo na delovnem mestu enostavno preveč dela, kar se je samo stopnjevalo z odpadanjem sodelavcev in sodelavk, ki so kot zrele hruške pocepali na bolniško. Jebemu mast, kako upaš zboleti kar tako, v lepem vremenu, še vedno toplem in kar tako, ko imaš največ dela v službi? Nikoli nisem razumel in vedno rekel, da če se ti pač ne ljubi delat, nekaj zahliniš in greš na bolniško. Zdravnika ni težko podkupit – rečeš, da imaš vročino, ti nekaj spacka na recept in ajde, bejž ležat. In ležiš. Jebat ga, iz službe sem prihajal utrujen, kot da bi odtekel maraton treh src s samo enim srcem.

Vseeno, čutil sem, da so to zadnji izdihljaji lepega vremena. Kljub utrujenosti sem za kaki dve urci odšel še v drva. Ker kasneje bi bilo prepozno. Tako daleč sem šel, da sem še v soboto, ob rahlem rosenju žagal, cepil in skladal ter hitel, da čimprej zaključim. Zaradi mene se zima lahko začne to minuto. Na toplem bom, pa naj bom doma ali pri Petri. In ne, nočem poslušati, kako je pripravljanje drv brezvezno, ker ni. Že res, da kakšno drugačno ogrevanje nudi večji luksuz, ampak cenovno so drva najboljša. Pa še razmigaš se pošteno, nabildaš mišice in na svežem zraku si. Jebeš fitnes. Če jih bi kupil, bi me prišlo peklensko drago, ker pa sem jih nabavil samo nekaj, cepil in žagal sem sam… se je izplačalo. Tudi če sem zvečer samo padel v posteljo, zaspal pa že nekaj minut pred tem.

Sobota. Prost dan se valda izkoristi za to, da se nekaj naredi okol hiše. Itak drva. Dokler ni bilo končano. In kaj se počne ob sobotah zvečer? Res je, če se le da, se izognem televiziji in grem ven, v družbo kolegov in kolegic, s katerimi ne pijemo džusa. In tokratna sobota je bila ena izmed takih. Priljubljeni irski pub, z irsko glasbo in s pivom. Logično. In če je že vse povezani z Irsko, ne smem spustiti viskija. Niti ne smem pozabiti, da nimam več dvajset let, ko sem lahko pogoltnil karkoli in nisem nosil posledic še nekaj dni. Takrat sem v bistvu pil do treh zjutraj in ob devetih vstal, kot da bi zvečer pogledal pornič in šel spat ob enajstih. Danes pa.. no, lepo počasi. Izjemno pitnemu češkemu zvarku smo dodali družbo. Irca. Klenega. Jamesona. Z njim smo splaknili pivo in s pivom splaknili Jamesona.

Če vas posledice ne zanimajo, lahko nehate brati. Če vas, ostanite. Devet ur spanja je bilo premalo, ampak sem vstal, ker je bilo pač poldne. In kosilo. Juha, kakršno zna pripravit samo Petra in piščanec, malinovec in potem zopet ležanje. Dobri dve uri spanja po kosilu, da postane človek spet kot nov in gre lahko v nabiranje gob. Greva? Pejva. Aja, dež je. Fakof vse skupi. In potem ležiš celo popoldne na kavču, vmes greš vsake toliko spraznit mehur, zbasat v usta nekaj sladkega in spet na kavč. Neproduktivnosti ni videti konca.

In potem ponedeljek. Ko si rečeš, da komaj čakaš, da greš v službo, ker je zunaj itak gnilo vreme in je doma vse postorjeno. Se malo čudno počutiš in misliš, da je to še zaradi sobote. Ne posvečaš pozornosti. Čez dobro uro se še vedno čudno počutiš, meriš temperaturo, pokaže absolutno preveč, ležeš, kličeš zdravnika, ki je odsoten kot vsakič, ko ga rabiš, kličeš v službo, kjer reagirajo nekako tako, kot da ne bi smel zboleti in ja, sedaj vem, kako se počutijo tisti sodelavci, ki so zboleli prejšnji teden. Ampak, jebat ga. Zdravje je na prvem mestu.

Če slučajno koga zanima, jutri ponovno zalaufa spletna stran, kateri sem v preteklosti namenil kar nekaj časa in vesel bom, če jo boste pogledali in sporočili še drugim ljubiteljem erotike. Erosplet.com. Hvala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation