Nisem ravno neki mislec, ki bi se dal na to, da bi določeno stvar premleval nekaj dni, preveril vse podatke, kar se jih da dobiti in potem, po kakem mesecu napisal strokovno mnenje o stvari, o kateri sem razmišljal. Dejstvo, da sem moder, a nisem Smrkec, je sicer že znano, prav zato svojim zapisom tudi pravim modrovanja, ker v njih pač modrujem. Za ene bolj pametno, za druge, samovšečneže pa bolj slabo. Tudi to je dejstvo. Neizpodbitno.

Ampak včasih premišljujem tudi na dolgi rok. Recimo, kaj bi bilo, če bi v določenem momentu ravnal drugače, kot pač sem. Kje bi bil, če ne bi nekaj let nazaj babe, katera je varala bolj kot merlin monroe enega brata z drugim, poslal v kurac in pizdo istočasno, kje bi bil, če ne bi nekdanjemu šefu v ribarnici povedal, da se mi jebe za njegove ribe in da se njegova žena samozadovoljuje z jeguljo. Dovolj zajebancije in nadaljujmo z resnim pisanjem. Ampak, da se ne bo vsak odstavek začel z besedo ampak, moram nadaljevat drugače.

Torej, besedica, ki nadomešča besedico ”ampak”, padla je odločitev, da se preselim. V šotor. Za nekaj dni. Tam, kjer se stikata kopno in morje, kjer gre sonce spat tako, da pade v morje in kjer sonce vstane tako, da pride iz morja ven. In da se tam, na tistem delu plaže, ki si ga priborim zjutraj, zleknem, vzamem knjigo, izza katere škilim, če se bo katera izmed plavalk odločila pokazati zgoraj brez. In ali bo samo stala tam, ali se bo mogoče opogumila in prišla bližje vprašat za vžigalnik. Kakorkoli. Če me kdo od bralcev dobi, naj pride do mene in povabi na pivo. Ker z neznanci pijem samo, če plačajo oni.

Seveda bo del dopusta delovni. V glavi imam mnogo za predelati, tudi o tem, da bom letos v času dopusta kot Pero oziroma Peter Filec dopolnil dve leti. Ja. Hvala vsem za torto, voščila, čestitke in vse ostalo. Niti ne bom pisal o tem, kaj sem v teh dveh letih doživel, s tem se bom ubadal po dopustu. V glavi bom predeloval le rešitve križank in preračunavanja iz evrov v kune. Dovolj bo za dopust. Ja, pa kolesaril bom, to itak.

A ker ne morem tega bloga objavit brez da bi dodal še komad meni ljubega benda… no, sej boste videli spodaj.

Kaj naj rečem za konec? Dopust se začenja, tiča vun. Se beremo, ko se vrnem.

2 Thoughts on “Premišljevalec

  1. čestitke za drugi rojstni dan, pa še na leta modrovanj…..uživaj na novem začasnem naslovu….

  2. Podplat on 13. julija 2013 at 15:58 said:

    Mi je všeč tvoj način razmišljanj, kar pa ne pomeni, da dela enako. Pa bi morda moral. Kaj vem, morda bom v drugem življenju. Lepo delaj naprej, mi te bomo pa brali. Če prideš v Gorico, vabljen na pivo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation