Ker so že vsi, ki v blogerski sferi nekaj veljajo, pisali o vročini, je trenutek, da začnejo o njej pisati tudi tisti, ki ne veljajo ravno dosti, več kot primeren. Začenši z mano.

Najprej uvod. Ja, ne veljam ravno za ful branega, čeprav moram priznati, da obiska ne spremljam. Ker se je v analitiksu nekaj zjebalo in ker sem končno prišel do spoznanja, da mi neke številke ne pomenijo ravno veliko, če to ni ravno plača. Pač, pod mojimi zapisi se valjajo večinoma eni in isti komentatorji, katere izredno cenim in se jim obenem tudi zahvaljujem. Brez vas bi bili moji zapisi nekako mrtvi.

In gremo k osrednji temi. Vročina je, tu nimamo kaj. Padajo rekordi, tako po stopinjah celzija, kot tudi po pritoževanju čez vročino. Sam nimam namena in tudi nisem tak človek, ki bi se pritoževal čez vremenske pogoje. Nekako me ne moti. Je pač temperatura del letnega časa in če imamo pač poletje, nekako razumemo, da ne bo deset stopinj, ampak da jih bo nekaj čez petindvajset. In se s tem sprijaznimo. Je že res, tudi mene ubija, pizdi me, ker ne morem kolesarit in že slišim prijatelja Dušana, kako pravi, da je to vse le v glavi. Tudi sam težko spim ponoči, tudi jaz se tuširam trikrat dnevno, in? Zaradi tega se ne pizdim. Ne pritožujem se na socialnih omrežjih in ne v živih debatah.

Včasih je veljalo nenapisano pravilo, da če se nimaš o čem pogovarjat, vrži na plano besedo ali dve o vremenu. In s prihodom fejsbuka in tviterja je osebna komunikacija padla, saj se večina zmeni vse tam in jim prej tedenska srečanja ob ledenem čaju sedaj postajajo mučna in predvsem brezvezna. Zakaj bi silili v neko družbo, če si vse že tam povemo? Taki ljudje so… no, nesamozavest in asocialnost v tem primeru korakata z roko v roki. Prišlo je tako daleč, da se še na socialnih omrežjih, ko jim je dolgčas, napiše o vremenu. Ne, ne objaviti linka do novega komada Skrillexa ali Tabujev, ampak napisati, da je peklensko vroče. Kar je sicer večini ljudi jasno, z izjemo tistim, ki nikoli ne zapuščajo prostora, kjer je vedno 22 stopinj. Bolj mi gre na kurac, ko zagledam status osebe, ki se danes pritožuje čez toploto in ki se bo čez pet mesecev pritoževala nad toploto. Zdaj ji je prevroče, takrat ji bo mraz. Seveda ji tudi ni prav, ko dežuje in v primeru snega je treba zagnati celo paniko, da ceste niso splužene in jasno in glasno povedati vsem, da cestni delavci spijo. Običajno to osebo moti še cvetni prah spomladi in odpadajoče listje jeseni, kar pomeni, da je treba tudi o tem nekaj napisati. In potem se jaz, normalna oseba, vprašam, kaj bi bilo treba, da bi bila ta oseba zadovoljna. Mogoče ji dati delo, pri katerem bi spoznala, da obstaja tudi kruta realnost, da če hočeš preživeti, moraš delati v vsakem vremenskem pogoju, da še niso izumili magičnih besed, katere bi povzročile, da bi se delo samo naredilo in da lenoba ni zdrava? Bi ji to pomagalo odkriti drugačne poglede na svet in na njej podobne ljudi?

Ja, vem. Težko je biti asfalter, pokrivalec streh in zidar v tem vremenu. Tudi šofer ni lahko biti. Ali serviser bazenov. Ampak, je treba. Tako sedaj, kot tudi pozimi. V bistvu je še najboljše biti prodajalec v kaki neobiskovani trgovini, kjer sediš pod klimo in čakaš uro, da boš šel domov. Ali recimo biti nezaposlen. Tako lahko cel dan visiš na socialnem omrežju in svoje virtualne prijatelje nerviraš s svojimi vremenskimi tegobami.

Moje skromno mnenje je, da se ni za pritoževati. Res je, meni vročina ne bo uničila tridesetih ton koruze, ampak sence na parkirišču tudi ne iščem. To sem gledal danes na nekem parkirišču, kjer so parkirni boksi malenkost večji, na tleh pa je narisan avto in otroški voziček ter dva otroka. Moje mišljenje je , da je tam za tiste, ki pripeljejo otroke s seboj v trgovino, da lahko grejo tudi z vozičkom lažje okrog avta in podobne zadeve. In ker je teh par prostorov v senci, so vsi parkirali tam. Ne glede na to, koliko otrok so imeli s seboj, tudi če niso imeli nobenega. Le jaz, skromna duša, sem parkiral na soncu. Ker sem verjel, da bo nekdo prišel in tiste, ki so prišli sami in tam parkirali, kaznoval.

2 Thoughts on “Vročina? Ah, kje pa.

  1. ah, saj je poletje. Pozimi bo pa spet mrzlo, pa tudi to nobenemu ne bo več prav.

  2. David on 12. avgusta 2013 at 7:06 said:

    Eh, pa kr ni neke prave vročine 😛 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation