O avtorju

Peter Filec je blogersko ime resnične osebe, ki se noče izpostavljati z resničnim imenom in priimkom.

Ko je leta 2011 začel z bloganjem, je bil pripravljen storiti vse, da bi ga ljudje opazili in posledično je objavljal svoje bloge na več blogerskih portalih. Po spoznanju, da je internet umazan in da veliko ljudi pljuva po drugih samo zato, ker nimajo pametnejšega dela, se je odločil odpreti svojo stran, na kateri sedaj objavlja. S svojim delom je zadovoljen, četudi, kot pravi sam, ga ne bere veliko ljudi.

Od vsega začetka je trdno prepričan, da je nevkalupljen. Ne piše o politiki in aktualnih dogodkih iz sveta športa in glasbe, temveč o stvareh, ki se ga dotikajo. Skozi njegove oči je svet popolnoma drugačen in ko se odloči o neki stvari pisati, piše o tem z dobro mero duhovitosti, sarkazma in cinizma. Stvari napiše tako, kot mu ležijo na duši in ne tako, kot si jih drugi želijo prebrati.

Leta 2014 si je zadal projekt, kateri verjetno ne bo nikoli dokončan – zbrati vse blogerje na enem mestu. Kot pravi sam, mu je to pobralo največ časa, saj je kontaktiral vse blogerje in jih prosil za dovoljenje. Nato je kmalu spoznal, da bo bolje in hitreje, če jih kar doda, brez povpraševanja. V dobrih dveh mesecih mu je uspelo zbrati več kot 400 blogerjev, seznam pa se dopolnjuje in osvežuje. Glavni namen seznama je, da se blogerji še bolj povežejo in da postanejo bolj brani.

Avgusta 2014 je zgolj iz potrebe, da bodo blogerji bolj izpostavljeni, na družabnem omrežju Facebook odprl stran SBS – Slovenska Blogerska Skupnost, na kateri skupaj s sodelavko objavljata dnevno sveže, ali pa tudi starejše, a branja vredne bloge.

Peter Filec je oseba, katero je vredno spoznati in z njo kramljati. Vedno je pripravljen za kakršnokoli sodelovanje z umetniki, kot je sam: blogerji in pisci. Ne zavrača niti likovnih umetnikov ter glasbenih ustvarjalcev.

Po tem, ko je leta 2016 začasno ustavil delovanje Facebook strani SBS, se razkril s pravim imenom, prekolesaril Slovenijo ter na veliko začudenje vseh začel  na družabnih omrežjih objavljati fotografije, na katerih se vidi njegov obraz (kar se včasih ni dogajalo), si je zadal nov cilj za leto 2017 – izdati prenovljen seznam blogerjev. Postal je odprt tudi za razna blogerska srečanja in mu ni problem dati za kavo (ali kaj drugega), če do srečanja pride.

Bloger se vsem obiskovalcem bloga iskreno zahvaljuje za kakršnokoli podporo. Obenem sporoča, da lahko njegovo pisanje vsebuje alergene snovi, kot so sarkazem, cinizem, kruta realnost ali drugačna miselnost.

Email: info@peterfilec.com

Facebook: https://www.facebook.com/peter.filec

Twitter: https://twitter.com/PeterFilec

Instagram: https://www.instagram.com/peterfilec/

2 Thoughts on “O avtorju

  1. Sabina Vodenik on 20. oktobra 2015 at 22:54 said:

    Prav fajn je vsake toliko pokukat, se sprostit…Meni naddobro lahkotno branje, z ravno prav humorja o resnih in manj resnih temah življenja…
    In še preden napišem kakšen komentar pokukam na kakšen blog in se potapljam… Zanimiv projekt. Res škoda, da so blogi za nekatere že out.
    Ostani svoj in piši …

  2. ja, tole “O avtorju” je res bilo nujno potrebno poosodobitve….. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja