Spoštovano obiskovalstvo dokaj dobrega bloga, želim vam prijetno branje.

Mogoče je po dolgem času in po vseh kolesarskih zapisih zopet čas za nekaj drugega. Tisto, kar sem včasih počel – pisal tja v tri dni, brez repa in glave, za tiste redke sladokusce, ki me razumejo. Pa da ne bo kakršnihkoli nevšečnosti – vemo, kje smo, ane? Na ne kaj preveč resnem blogu, logično. Resen je le v primerih, ko pišem svoje kolesarske podvige, v vseh ostalih pa bolj ne kot ja.

Čas kislih kumaric za naše medije je letos dolgočasen in zmerno do pretežno bulšitovski. Še dobro, da so vročinski vali in namesto vseh možnih reklam beremo vsaj opozorila, ki bi morala biti vsem vsaj malo poznana in logična. ”Zadržujte se v senci, pijte veliko tekočine…” in podobne vsebine kopirajo še od predlani, podobno kot bodo v decembru kopirali o tem, da je cestne službe presenetilo sneženje, opozarjali na temperature pod ničlo in da moramo hišne ljubljenčke povabiti v stanovanje. Sicer mi ni jasno, ali so ljudje neumni, da jih je treba opozarjati, ali gre nemara res le za polnjenje časopisnega papirja in radijskih poročil.

Ker pa mora biti vsako leto tudi vsaj en poletni hit na vsakem področju, se je Despacitu in fidget spinnerju pridružila še debata o tem, kdaj lahko delavec odkloni delo – ko temperatura v delovnem okolju preseže osemindvajset stopinj po Celziju. Procentualno me resnično zanima, koliko ljudi je to že storilo in koliko jih je o tem samo pametnih. Ne, ne bom o pisarniških delavcih, pač pa o tistih, ki morajo vsakodnevno delati na veliko višjih temperaturah. Se bunite? Pritožujete? Odklanjate delo? Od fabrikantov, terenskih delavcev, gasilcev, do natakarjev, ki skačejo iz klimatiziranih prostorov na terase, da zadovoljijo razvajene goste, ki poznajo več kavnih napitkov, kot jih sploh obstaja. Ne, ne vpišite v gugl ničesar o tem, ker boste naleteli na preveč forumov o tem, kaj je kava z mlekom in kaj je bela kava.

No, da ne bo dolgočasno, skrbijo tudi vsi tisti, ki so oznanili, da bodo kandidirali za predsednika. Ne samo, da jih večina na tistem mestu nima kaj iskati, še več, prijavljajo se ljudje, ki… no, bom zadržal raje zase, da ne prizadenem koga od njih. Ker se Savina Atai in Mirela očitno ne bosta prijavili, sem sklenil, da se v pisano druščino podam tudi sam. ker če zmore Angelca, bom zmogel tudi jaz. Konec koncev imam kakih 90 let manj od nje.

Za kaj se bom zavzemal? Dobro vprašanje. V bistvu o tem nisem še razmišljal, ker praksa kaže na to, da mi o tem ni treba razmišljati. Važno je, da ljudstvo ve za kandidaturo, v kolikor bo pa kdo kaj vprašal, bom že na hitro bleknil kak odgovor. Zagotovo pa bom razne ministre in ostale grelce stolov v državnem zboru poslal na mesec dela v razne tovarne na delo v treh izmenah in jim na koncu nakazal tistega minimalca, če bodo slučajno poštekali, na kaj namigujem. Uvedel bom stroge kazni za kolesarje, ki vozijo eden ob drugemu. Zgolj zato, ker na tem področju ni še nihče naredil nič, zakon si pa vsak razlaga po svoje. Ne vem, kaj tem ljudem ni jasno, a ko jih bo nekdo zbil, bodo krivi vsi drugi. Mestnim redarjem bom dodal nekaj pooblastil, vendar šele, ko jim bom nekaj drugih odvzel. In skrajšal bom sodne postopke. Ne bo več izgovorov o neprištevnosti in raznih zavlačevanj. Že res, da bo nekaj odvetnikov brez dela, a saj se preko agencij nekaj najde za minimalca. Saj se da preživeti, očitno. Mimogrede, tudi agencije bom ukinil.

Preden me kdorkoli vzame resno – prosim, no. Saj me poznate. Zajebantski ovčar s kozjo brado in z zdravo, kmečko pametjo, se bo šel ukvarjati s politiko? Saj nisem nikomur nič žalega storil, da bi si moral brisati grehe s tem. Ko sem bil mlad in sem govoril, da me politika ne zanima, so mi odgovarjali, da te politika začne zanimati z leti. Oprostite, vsako leto se postaram, a o politiki me briga ravno toliko, kot me je pri osemnajstih. Pravzaprav me zanimajo iste stvari, kot so me takrat – ženske, avtomobili in pijača. Le da sem takrat precej manj dal na kvaliteto in veliko več na kvantiteto. Danes je na srečo obratno. Ampak politika me zanima ravno toliko, kot hipohondra delo.

In ko začne debata teči o politiki, bodisi v realnem svetu, bodisi v blogu – takrat je najbolje, da spijem tisti Staropramen do konca in se poslovim.

Vsem rednim bralcem se opravičujem za v temo brcajoči zapis. Opravičujem se tudi za zavajajoči naslov. Očitno je res bolje, da se tematsko usmerim in predvsem tudi držim kolesarskih tem.

 

One Thought on “Kandidaturo za predsednika napovedal tudi znani bloger.

  1. Ela Deravrič on 5. avgusta 2017 at 21:18 said:

    Dobro večerno razvedrilno branje. 😊😄

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Post Navigation